Medlemsinformation vecka 37

Medlemmar fick rätt antal semesterdagar

Publicerad:

Som ni kunde läsa i Seko Postens tidnings senaste nummer så kom Seko Posten under våren överens med arbetsgivaren på central nivå om hur man ska hantera de fall då arbetstidens förläggning leder till att antalet semesterdagar multipliceras med en koefficient. Detta har ibland behandlats fel vilket har fått konsekvensen att våra medlemmar i några fall förlorat semesterdagar. I region Syd har Seko Posten nu kunnat använda vårens överenskommelse för att rätta till fel som uppstått tidigare.

- Vi har haft många medlemmar som hört av sig under en längre tid och upplevt att de förlorat semesterdagar. Det känns mycket bra att vi nu kunnat rätta till det hela, säger Mårten Pavlov, förhandlingsansvarig för Seko Posten i region Syd.

Arbetet har resulterat i att ett antal medlemmar nu får tillbaka semesterdagar. Den största enskilda korrigeringen innebär att en medlem får tillbaka 7,2 dagar.

- Vi har haft ett gott samarbete med arbetsgivaren i denna fråga. Men det är klart att lika glädjande som det är att kunna lösa situationen, lika skrämmande är det ju att våra medlemmar kunnat förlora så många dagar enbart på grund av en tidigare felaktig hantering. Det borde mana till eftertanke och en absolut vilja att säkerställa att detta fungerar framöver, avslutar Mårten.

 

Är du inte medlem i Seko eller a-kassan?
Om du inte är medlem i Seko eller i a-kassan är det enkelt att gå med. Dessutom betalar du bara 50 kronor i månaden under det förstahalvåret. Avgiften till a-kassan tillkommer.
Gå in på https://www.seko.se/ fyll i ansökan direkt.

Ladda ned pdf för utskrift

Uppdaterad:
Sidansvarig: Seko Posten