Medlemsinformation vecka 42

Nolltolerans mot kränkningar på Postnords arbetsplatser

Publicerad:

Vecka 43 är det europeiska arbetsmiljöveckan. Skyddsorganisationen i PostNord kommer liksom tidigare år att genomföra aktiviteter denna vecka. I år blir det extra fokus på kränkningar, sexuella trakasserier och diskriminering, områden där det finns en tydlig nolltolerans. Tanken är att skyddsombuden ska friska upp minnet kring rutiner. Vidare ska respektive skyddsombud sprida kunskap till sina arbetskamrater genom bland annat anslag och samtal. Till sist ska man bedöma hur man arbetat med eventuella problem på arbetsplatsen.

- Detta är ett viktigt område som jag tycker måste belysas ytterligare. Vi vet att exempelvis vuxenmobbning förekommer på svenska arbetsplatser. Något som kan leda till sjukskrivningar eller att man känner sig tvingad att byta arbete, vilket naturligtvis är helt oacceptabelt. Man ska komma ihåg att det ska göras både förebyggande aktiviteter och aktiva insatser för att kränkningar ska upphöra, säger Stefan Fougt Huvudskyddsombud i PostNord Sverige.

- Seko Posten kommer tillsammans med skyddsorganisationen starta aktiviteter för att gemensamt göra vad vi kan så att kränkningar, sexuella trakasserier och diskriminering inte förekommer på våra arbetsplatser, säger Johan Lindholm ordförande Seko Posten.

 

Förbättrade villkor i HELP juristförsäkring

Den 1 november träder det nya avtalet med HELP juristförsäkring i kraft. Det innebär att Sekos medlemmar nu får en ännu bättre och billigare juristförsäkring. Premien sänks till 30 kronor i månaden (tidigare var den 35 kronor i månaden) och denna låga premie kommer att vara densamma under hela avtalsperioden, alltså under de kommande fyra åren.

Vidare kommer HELP att ta bort begränsningen om max 15 timmar juridisk rådgivning per år till obegränsat antal timmar. Detta är två stora och viktiga förbättringar i avtalet och som tillsammans med det omfattade innehåll av privatjuridiska tjänster HELP erbjuder, ger Sekos medlemmar ett starkt privatjuridiskt skydd till en låg kostnad.

Precis som tidigare erbjuds HELPs juristförsäkring till alla nya medlemmar och anslutningsformen är densamma som tidigare, vilket innebär att medlemmen automatiskt omfattas av försäkringen såvida denne inte väljer att aktivt tacka nej till försäkringen. Medlem som har tackat nej till försäkringen kommer inte att kunna ansluta sig vid ett senare tillfälle.

Allt om de nya villkoren finns tillgängligt på HELP Försäkrings hemsida fr o m den 1 november

 

Ladda ner pdf för utskrift

Uppdaterad:
Sidansvarig: Seko Posten