Medlemsinformation vecka 37

Lönerevision 2018

Publicerad:

Runt om i landet förbereder sig fack och arbetsgivare just nu för de lokala förhandlingarna om nya löner för Sekos medlemmar på PostNord. Våra fackligt ansvariga i regioner och på terminaler jobbar med att säkerställa att underlagen inför förhandlingarna är korrekta, att samtliga våra medlemmar finns med. På många håll startar de lokala förhandlingarna inom kort.

I årets förhandlingar är det tydligt att det gör skillnad vilken fackförening du väljer att organisera dig i. Seko är den enda fackliga organisationen på Postnord som i årets lönerevision har ett löneökningsutrymme för låglönesatsning för sina medlemmar. Där andra fackförbund enbart har raka procentuppgörelser har Seko dessutom ett krontalspåslag för samtliga medlemmar som tjänar under brytpunkten 24 528 kronor i månaden. Samtliga Seko-medlemmar vars månadslön ligger under denna brytpunkt genererar till den lokala lönepotten som om de tjänat 24 528 kronor. Denna låglönesatsning innebär att det totalt blir mer pengar till Sekos lönepotter än vad en rak procentuppgörelse skulle ha givit. Den nya lönen betalas ut med full retroaktivitet från och med den 1 augusti. Målsättningen är att ny lön betalas ut senast i november.

Nuvarande avtalsperiod gäller från den 1/8 2017 till den 31/7 2020. Förutom årliga löneökningar kommer även en extra avsättning till tjänstepensionen motsvarande 0,4 procent att göras under avtalsperioden. Från och med den 1 augusti höjdes även ingångslöner, tillägg och ersättningar enligt följande:

Ingångslön 22 504 kr/månad
Timlön 126,94 kr/h
Enkel OB 20,70 kr/h
Kvalificerad OB 46,31 kr/h
Storhelgs OB 103,80 kr/h
Super OB 396,71 kr/h
Schemaändringstillägg 175,02 kr
Tjänstefritt uppehåll under natt 21,27 kr/h

 

Ladda ner pdf för utskrift

Uppdaterad:
Sidansvarig: Seko Posten