Medlemsinformation vecka 25

PostNord-transport fast för otillåtet cabotage

Publicerad:

Förra veckan stoppades en bulgarisk dragbil med svenskregistrerad trailer av trafikpolisen i Skara, rapporterar tidningen Proffs. Föraren, som är från Makedonien, hade inget förartillstånd med sig och kunde inte heller bevisa att dragbilen kommit in i landet med en internationell transport. Transporten, som alltså kördes på uppdrag av PostNord, rapporterades för otillåtet cabotage av trafikpolisen som stoppat den. Detta är också Transportstyrelsen uppfattning, efter att ha överprövat beslutet.

Speditören, Natus Transport AB, har betalat förskottet på sanktionsavgiften, 40 000 kronor, liksom förarens böter. PostNord säger att speditören anlitas vid toppar i volymer och när ordinarie leverantörer inte hinner med och att Natus har ansvaret att följa de krav Postnord ställer på alla sina underleverantörer. PostNord säger också att Natus denna gång brustit, men eftersom speditören tagit fullt ansvar för händelsen och dessutom avslutat samarbetet med åkeriet ifråga kan samarbetet med Natus fortsätta. Seko Posten tar självklart avstånd från all form av olagligt cabotage. Transportbranschen är en djungel med mängder av oseriösa företag och det som hände i måndags är ett exempel på riskerna med att anlita speditörer som i sin tur lejer ut körningar.

 

Om du råkar ut för en olycka under semestern

Tänk på att i ditt medlemskap i Seko ingår försäkringen Medlemsolycksfall Fritid som ger dig ersättning om du råkar ut för en olycka på din fritid. Bland annat kan du få ersättning för kroppskador, tandskador och sjukhusvistelse. Extra intressant att veta i sommartider är att försäkringen ger ersättning för både TBE och Borrelia, som ju orsakas av fästingbett.

 

Trevlig sommar!

Seko Postens veckoinformation tar nu en paus över sommaren och är tillbaka vecka 35.

Vi vill passa på att önska er alla en härlig sommar!

 

Ladda ned fil för utskrift

Uppdaterad:
Sidansvarig: Seko Posten