CityMail ska jobba rätt, med start under Arbetsmiljöveckan

Fotograf: Gamma-Man

CityMail ska jobba rätt

Vecka 43 varje år infaller den så kallade Arbetsmiljöveckan. Det är då fackförbund över hela Europa uppmärksammar arbetsmiljön lite extra. Vi inom CityMailklubben tänker inte vara sämre, utan uppmanar alla anställda inom CityMail att fokusera lite extra på sin arbetsmiljö under denna vecka. Vi ska helt enkelt fokusera på att "jobba rätt".

Publicerad:

Med "jobba rätt" menar vi att vi inte ska stressa ihjäl oss under arbetsdagen. Vi ska inte lyfta fel, inte lyfta för tungt, inte köra för fort och vi ska inte bryta några trafikregler för att hinna med det vi behöver under en normal arbetsdag. Vi ska ta de pauser vi har rätt till, vi ska arbeta enligt schemat och vi ska inte jobba övertid utan betalt.

Vi måste också prata med varandra om vår egen arbetsplats och vad vi egentligen borde förändra där vi jobbar för att vi ska orka med och kunna göra ett bra jobb. Seko CityMailklubbens "Jobba Rätt"-kampanj handlar om just detta. Istället för att skruva upp tempot ännu mer tar vi fasta på hur det är tänkt att vi ska arbeta.

Vi i klubben har tagit fram en broschyr som heter "Jobba Rätt" samt 4 stycken affischer som heter "Hela Sverige jobbar rätt" som vi har skickat ut till alla cmc inför vecka 43. Du kan ladda hem materialen här nedan. Hjälp gärna till med att dela ut materialet på din arbetsplats och sätt gärna upp affischerna på någon info-tavla på kontoret. Informationen får gärna sitta kvar även efter vecka 43. Vi ska ju alltid jobba rätt.

Material

Broschyr "Jobba rätt" (pdf)
Affischer A3, 4 st "Hela Sverige jobbar rätt" (pdf)

Uppdaterad: