22 april: Dags för Postuppror!

Flertalet av Sekos postklubbar i Stockholmsområdet mobiliserar nu till manifestation för de postanställdas framtid och för en fungerande samhällsservice. Här nedan följer det upprop som sprids inför manifestationen.

Tid och plats: Mynttorget lördagen den 22 april kl.12:00

Publicerad:

Vi manar alla postanställda – och alla medborgare som vill stå upp för en fungerande samhällsservice överhuvudtaget – att samlas för att kräva att postservicen får de förutsättningar som krävs för att fungera!

Vi som jobbar i postservicen kräver en framtid! Trots fallande brevvolymer och fallande vinstsiffror så talar ju lite för en avveckling av Postnords samhällsuppdrag. Samhället och de politiska beslutsfattarna vill av allt att döma ha kvar en fungerande postservice.

Då tycker vi också att ägarna och företagsledningen måste ge oss anställda rätt förutsättningar för att kunna utföra vårt jobb, något som inte sker idag!

Vi är ofta underbemannade på både terminaler och utdelningskontor och hinner inte med arbetet – men i media anklagas vi för att vara slarviga och för inte bry oss om kvalitet.

Samtidigt upplever vi en destruktiv kultur i företaget som trots kampanjer likt "Postnord lyssnar" mest verkar gå ut på att lyssna så lite som möjligt på facket och oss anställda.

Vi upprörs av att företagsledningen aktivt undergräver våra villkor genom att anlita oseriösa åkerier som saknar kollektivavtal, och hotar personal med hyvlade anställningsgrader som urholkar löner och pensioner.

Nu måste politiker och företagsledning gå från ord till handling: Vi kräver en hållbar framtid för oss postanställda! Vi vill fortsätta leverera!

Sekos postklubbar i Stockholmsområdet uppmanar alla postanställda att sluta upp LÖRDAG 22 APRIL på Mynttorget kl.12. Tillsammans kommer vi att göra våra röster hörda.

Arr: Seko Postklubb Stockholm, Seko Postklubb Utrikes, Seko Terminalklubb Stockholm Syd, Seko Klubb RosVed (Rosersberg/Veddesta).

Vi vill leverera!

Ladda ned flygblad och affisch.

Uppdaterad: