Arbetsmiljöveckan har startat

Under vecka 43 pågår arbetsmiljöveckan, då extra insater görs för arbetsmiljön på våra arbetsplatser. Fokus i år är på våra viktiga skyddsombud och temat är "Skyddsombuden behövs".

Publicerad:

Våra fackliga skyddsombud är valda av sina arbetskamrater på arbetsplatsen. Men det finns politiska krafter som vill förändra hur skyddsombuden utses och vilken roll de ska ha. Något som kan betyda att skyddsombudens viktiga ställning på arbetsplatsen kan försvagas. 

Just därför lyfter vi skyddsombuden och deras viktiga arbete under arbetsmiljöveckan. Under veckan kommer kampanjen "Jag behövs" (syftandes på skyddsombuden) att synas i våra olika kanaler och sociala medier. Hjälp gärna till att dela och sprid budskapet via till exempel Sekos Facebook.

Vill du veta mer om hur det fungerar med skyddsombud eller kanske själv är intresserad av att bli skyddsombud på din arbetsplats. Läs mer på denna sida.

Även andra aktiviteter pågår på våra arbetsplatser under arbetsmiljöveckan. Bland annat gör CityMailklubben en aktivitet som heter "Jobba rätt". Du kan läsa mer om detta på denna sida.

Uppdaterad: