Fotograf: Linda Haakansson linda@fotofen.

Seko på LO:s Ungforum 2016

Den 23 – 25 november samlades 250 deltagare från hela Sverige för LO:s Ungforum 2016 under temat organisering. Seko hade 15 ombud på plats. 

Publicerad:

– Vi deltar för att skapa nätverk och knyta kontakter med andra fackliga kamrater lokalt så att vi kan arbeta tillsammans på hemmaplan efter konferensen, säger Ellena Papaioannou, ordförande i Sekos centrala ungdomskommitté.

Deltagarna jobbar med att ta fram handlingsplaner för det regionala arbetet inom respektive LO distrikt. En av uppgifterna för Ellena som delegationsledare är att hålla ihop gruppen och vara med och leda och motivera deltagarna. Det är en blandad delegation där några har varit med tidigare och andra är med för första gången.

Sekos ungdomskommitté jobbar med att få fram fler skolinformatörer och fler unga förtroendevalda på arbetsplatserna. En viktig del i arbetet är att profilera de unga och belysa deras problem på arbetsmarknaden. Frågorna vi driver kan vara olika, men sättet att jobba är det samma som vid allt fackligt arbete.

– Ungdomsverksamheten får inte vara en sidoverksamhet, vi ska inte bara spela bowling. Unga är här och nu i arbetslivet, avslutar Ellena.

Uppdaterad:
Sidansvarig: Kommunikationsenheten
Kategorier: