Ny introduktionsutbildning för Seko

Nu ska långt fler medlemmar och icke-medlemmar få chansen att lära sig mer om vad facket och Seko är. I dagarna skickas förbundets nya introduktionsutbildning ut till samtliga Sekos 200 klubbar.

Publicerad:

Anders Björklund är studieansvarig på Seko:
– Vi har tagit fram en utbildning som enkelt förklarar meningen med vår förening, och självklart vilken nytta man har av att vara medlem. Vi kikar bakåt i historien på hur arbetarrörelsen omvandlat samhället och vi går igenom vilka rättigheter vi har här och nu på arbetsplatserna.
Att klubbarnas egna cirkelledare som kommer att hålla i introutbildningarna menar Anders är viktigt.
– Dels är det förstås bra att klubbarna har så mycket kontakt som möjligt med både medlemmar och blivande medlemmar. Men att klubbarna själva kör utbildningen betyder också att de kommer att kunna lägga in ett block om det egna kollektivavtalet. De som går utbildningen får en konkret nytta av den i sin vardag,
Klubbar som behöver hjälp med att genomföra utbildningen vänder sig till den studieansvarige i respektive region för stöttning. Utbildningen sträcker sig över en dag och är alltså öppen både för medlemmar i Seko och icke-medlemmar, deltagarna ersätts med ett stipendium från Seko. Så vad gör den som vill gå introutbildningen?
– Prata med den som är ansvarig för studier i den egna klubben eller sektionen. Vet man inte vem det är pratar men helt enkelt med närmaste facklige.
Anders har höga förväntningar om att den nya utbildningen kommer att få stort genomslag.
– Vi hoppas att alla klubbar ska komma igång och köra utbildningen. Seko behöver ha fler medvetna medlemmar, det gör oss starkare på arbetsplatserna!
Introduktionsutbildningen är den enda av Sekos utbildningar som är öppen även för icke-medlemmar. För den som är, eller väljer att bli, medlem finns möjlighet att gå vidare med olika medlemsutbildningar.

Uppdaterad:
Kategorier: