Seko har tecknat avtal för 12000 medlemmar på statliga området

Seko har idag skrivit på en ny avtalsuppgörelse med Arbetsgivarverket som innehåller löneökningar i nivå med övriga uppgörelser på arbetsmarknaden och ökat fokus på arbetsmiljöfrågor i syfte att sänka sjuktalen.

Publicerad:

Avtalet är ettårigt och sträcker sig från 1 oktober 2016 – 30 september 2017 och ger 2,2 procent, dock lägst 495 kr i löneökningsutrymme om man lokalt inte kommer överens om annat.

- Även i den här avtalsrörelsen yrkade Arbetsgivarverket på att avtalet skulle gälla tillsvidare och inte innehålla någon löneökning alls vilket vi avfärdat. Nu gäller avtalet i 12 månader och innehåller en siffra vilket är i linje med andra uppgörelser på arbetsmarknaden, säger Lars Johansson, avtalsansvarig ombudsman.

Uppgörelsen innehåller flera insatser inom arbetsmiljöområdet än tidigare i syfte att sänka sjuktalen i staten. Det innebär bl a fortsatta utbildningsinsatser i traditionella arbetsmiljöfrågor och utbildningsinsatser med fokus på friskfaktorer och välbefinnande i arbetslivet.

Vad gäller andelen tidsbegränsade anställningar i staten så kommer parterna under avtalsperioden särskilt titta på några områden i syfte få en gemensam bild av på vilket sätt tidsbegränsade anställningar används
.
Avtalsuppgörelsen i korthet

  • Löneökningsutrymme om 2,2 procent dock lägst 495 kr
  • Partsgemensamt arbete kring tidsbegränsade anställningar
  • Fortsatt partsgemensamt arbete kring områdena Lönebildning, Arbetsmiljö, Samverkan samt Innovation och utveckling i Partsrådets regi
Uppdaterad:
Sidansvarig: Kommunikationsenheten
Kategorier: