Medlemsinformation vecka 14

Om arbetsmiljöveckan och Focus 

Publicerad:

Nästa vecka är det arbetsmiljövecka

Varje år vecka 15 och vecka 43 är det arbetsmiljövecka. Vecka 15 2024 är tanken att uppmärksamma alla på att tänka på vad man gör och hur man gör det. Detta genom att i bilder visa vad som kan hända om man inte gör som man borde göra. Vi arbetar i en farlig miljö med tunga lastbilar och truckar som kan skada väldigt mycket, men även alla utdelningsfordon som körs i alla trafikmiljöer är riskfyllda. Om man inte kontrollerar mönsterdjupet på däcken kan man råka ut för en allvarlig olycka eller råka ut för böter som man får betala själv. Lyfter man fel och skadar sig själv, kan det leda till livslånga skador, med mycket lidande både genom smärta och ekonomiskt avbräck. Även om man tycker det går bra för stunden är risken stor att man drabbas av belastningsskada om man drar två behållare efter sig, eller sträcker sig långt ut från bilen då man delar ut post.

-Det är viktigt att vi alla prioriterar rätt. Det är viktigare med egen och andras säkerhet än att det ska gå så fort som möjligt, säger Stefan Fougt huvudskyddsombud PostNord Sverige. Det händer en hel del tillbud också, då något händer som man nästan skadar sig på eller av. Anmäl detta genast till chef eller skyddsombud så det blir utrett och åtgärdat, på så sätt slipper någon annan skada sig, avslutar Stefan.

Focus 2024

Årets focusenkät är nu öppen och det är helt frivilligt att svara. Men det är också alla anställdas chans att ge PostNord återkoppling på vad som fungerar och vad som inte fungerar. Utfallet som ska redovisas på arbetsplatsen ger även oss i Seko Posten möjlighet att driva frågor både lokalt och centralt, det finns något tydligt att ta på. ​Undersökningen innehåller också frågor kring den fysiska och psykiska arbetsmiljön, dvs arbetsmiljörelaterade frågor. Enkäten är öppen till och med den 23 april så det finns fortfarande tid för dig som inte ännu har svarat att göra det.

Med en hög svarsfrekvens och ärliga svar ökar Sekos Postens möjligheter att göra våra arbetsplatser bättre. Vi vet också att möjligheterna till en hög svarsfrekvens ökar om de anställda får resurser att svara på enkäten under arbetstid.

Ladda ner pdf för utskrift

Uppdaterad: